درباره رشته زبان انگلیسی

زبان انگلیسی به‌عنوان زبان علمی و فراگیر در جهان شناخته شده و به عبارتی زبان مشترک بسیاری از مراکز علمی گشته است.

زبان انگلیسی در مورد مسائل مربوط به یادگیری زبان تحقیق و بررسی می‌کند.
مشکلات و موانع یادگیری زبان را بررسی می‌کند و راه‌هایی را برای حل آنها پیشنهاد می‌کند.
از مفاهیم رشته‌هایی از قبیل جامعه‌شناسی و روانشناسی با محوریت آموزش زبان استفاده می‌کند.
به دوزبانگی، تحلیل گفتمان، آموزش یادگیری زبان دوم، سیاست‌ها و برنامه‌ریزی‌های زبانی می‌پردازد.
امکان ادامه تحصیل تا مقطع دکتری در این گرایش نسبت به سایر گرایش‌ها گسترده‌تر است.

دانشجویان این رشته دانشگاهی با روش‌های مختلف آموزش، موانع و مشکلات یادگیری و چگونگی رفع آنها، همچنین با روش‌های ترجمه، نامه‌نگاری و متون ادبی هم آشنا می‌شوند. مجموع این آموزش‌های تخصصی است که آنها را نسبت به کسانی که زبان انگلیسی را در آموزشگاه‌ها یاد می‌گیرند، متمایز می‌کند، و افرادی بسیار حرفه‌ای می‌شوند.

گرایش‌های رشته زبان انگلیسی برای ادامه تحصیل چه هستند؟

هدف اولیه و مشترک گرایش‌ها کسب مهارت‌های چهارگانه زبان انگلیسی می‌باشد. این گرایش‌ها عبارت‌اند از:

• مترجمی زبان انگلیسی
• آموزش زبان انگلیسی
• زبان و ادبیات انگلیسی

مقاطع تحصیلی رشته زبان انگلیسی موجود در این موسسه

مهم‌ترین دروس دانشگاهی رشته زبان انگلیسی چه هستند؟

دروس مشترک گروه‌های زبان انگلیسی

• گفت‌وشنود آزمایشگاه (۱ و ۲)Listening and Speaking
• دستور نگارش (۱ و ۲)Grammar
• خواندن و درک مفاهیم (۱ و ۴) reading comprehension
• فنون یادگیری زبان Language Study Skills
• درآمدی بر ادبیات انگلیسی (۱ و ۲) Introduction to English Literature
• اصول و روش تحقیق (۱ و ۲) Principles of Research Methodology
• اصول و روش ترجمه Principles and Methodology of Translation
• نگارش پیشرفته Advanced Writing
• آواشناسی Phonetics and Phonology
• بیان شفاهی داستان Oral Reproduction of Stories
• مقاله‌نویسی Essay Writing
• کاربرد اصطلاحات و تعبیرات در ترجمه Idioms and Metaphorical Expression in Translation
• ترجمه متون ساده Translation of Simple Text
• نمونه‌های نثر ساده انگلیسی Simple English Prose
• کلیات زبان‌شناسی (۱ و ۲) The Study of Language
• نمونه‌های شعر ساده Samples of Simple Verse
• خواندن متون مطبوعاتی Reading Journalistic Materials
• روش تدریس زبان خارجی Techniques and Principles in Language Teaching
• آزمون‌سازی زبان Langauge Testing and Assessment

دروس تخصصی رشته زبان و ادبیات انگلیسی

• نامه‌نگاری انگلیسی Letter Writing
• زبان‌شناسی مقابله‌ای و تحلیل خطاها Contrastive and Error Analysis
• اصول و فلسفه آموزش‌وپرورش
• تهیه مطلب درسی راهنمایی
• بررسی کتاب‌های درسی راهنمایی
• روش‌های تدریس مهارت‌های زبان
• سنجش و ارزیابی
• بررسی و تحلیل محتوای کتاب‌های دوره دبیرستان
• تهیه مطالب درسی دبیرستان
• کاربرد کامپیوتر در آموزش زبان
• دوزبانگی

همان‌طور که از درس‌های ارائه شده در رشته آموزش زبان انگلیسی می‌توان فهمید، هدف آموزش افراد برای تدریس به‌خصوص تربیت دبیر است، ولی ازآنجایی‌که فارغ‌التحصیلان این رشته در چهار مهارت اصلی حرفه‌ای می‌شوند و همچنین درس‌های مشترک با رشته‌های مترجمی و ادبیات انگلیسی دارند، می‌توانند مشاغلی مشترک داشته باشند و بازار کارشان تنها به تدریس خلاصه نمی‌شود

اینجا آموزش عالی است.

بازار کار و آینده شغلی رشته زبان انگلیسی

یکی از دغدغه‌های فارغ‌التحصیلان رشته‌های مختلف دانشگاهی پیداکردن شغلی مناسب با درآمد خوب است. به‌عنوان یک فارغ‌التحصیل رشته آموزش زبان می‌توانید در شغل‌هایی مثل تور لیدری، کار در هتل‌ها، شرکت‌ها و کارخانه‌ها، وزارت امور خارجه، سفارت خانه‌ها، صداوسیما، دفتر هواپیمائی و دفتر روزنامه مشغول به کار شوید، ولی مشاغلی نیز هستند که تخصصی‌تر هستند، در اینجا لیستی از این مشاغل آورده شده است.

۱. مدرس
همان‌طور که پیش‌تر اشاره شد، افرادی که رشته آموزش زبان انگلیسی را انتخاب می‌کنند، اولین چیزی که به‌عنوان شغل به ذهنشان می‌رسد، تدریس است. مدارس، آموزشگاه‌ها، تدریس خصوصی از جمله جاهایی است که می‌توانید به‌عنوان مدرس زبان انگلیسی مشغول به کار شوید. یکی از موقعیت‌های شغلی مناسب، تدریس در پلتفرم‌های آنلاین هست. شما می‌توانید با ثبت‌نام به‌عنوان معلم زبان شروع به فعالیت و برگزاری کلاس خصوصی زبان انگلیسی کنید.

۲. هیئت‌علمی دانشگاه
اگر تحصیلات خود در رشته آموزش زبان انگلیسی را تا سطح دکترا ادامه دهید می‌توانید عضو هیئت‌علمی دانشگاه شوید، درصورتی‌که که مدرک کارشناسی‌ارشد دارید به‌صورت حق‌التدریس می‌توانید در دانشگاه‌ها مشغول به کار شوید.

۳. مترجم
مترجمی از آن دسته شغل‌هایی است که نیازمند کمی تجربه است، با انجام ترجمه تطابقی می‌توانید تجربیات خوبی به دست آورید و ازآنجائی‌که در رشته آموزش زبان انگلیسی هم با اصول ترجمه آشنا می‌شوید کار برایتان آسان‌تر می‌شود، ترجمه کتاب‌های رمان، علمی، انگیزشی، روان شناسی و … ترجمه فیلم و سریال، ترجمه متون دانشگاهی از جمله کارهایی هستند که به‌عنوان مترجم می‌توانید انجام دهید.

۴. دارالترجمه
امروزه باتوجه‌به گسترش ارتباطات بین‌المللی و همچنین افزایش مهاجرت‌ها، استفاده از دارالترجمه‌ها برای ترجمه مدارک رسمی بسیار زیاد شده است. شما می‌توانید با تأسیس دارالترجمه آینده شغلی خوبی برای خود رقم بزنید. برای تأسیس دارالترجمه باید حتماً مدرک دانشگاهی زبان انگلیسی داشته باشید. با مدرک لیسانس آموزش زبان انگلیسی باید در آزمون کتبی و شفاهی قوه قضائیه شرکت کنید؛ ولی با مدرک دکترا لازم است تنها آزمون شفاهی را انجام دهید.

۵. تبلیغ‌نویسی
امروزه عصر رقابت است و مشاغلی در این کارزار موفق عمل می‌کنند که بتوانند مشتریان خود را جذب کنند، یکی از بهترین راه‌های جذب مشتری تبلیغات است، برای اینکه یک تبلیغ در ذهن مردم بماند، باید نویسنده‌ای خلاق و آگاه به دانش روز باشد، برای به‌روز بودن تسلط به زبان انگلیسی بسیار مهم است، پس افرادی که به‌صورت آکادمیک زبان خوانده‌اند، دانش زبانی خوبی دارند و در این شغل بسیار موفق خواهند بود. به‌خصوص اگر بتوانید برای برندهای معروف کار تبلیغ‌نویسی انجام دهید درآمد بسیار خوبی خواهید داشت.

۶. مؤسس آموزشگاه
یکی از کارهایی که یک فارغ‌التحصیل آموزش زبان می‌تواند انجام دهد، تأسیس آموزشگاه است. شما می‌توانید آموزشگاه خودتان را داشته باشید از طریق هم کارآفرینی می‌کنید و هم شغل بسیار خوبی خواهید داشت، درصورتی‌که ایده‌های جدید را با روش‌های نوین آموزشی همراه کنید، گوی سبقت را از رقبای خود می‌رباید.

۷. نویسنده
یکی از مهارت‌هایی که در دوران دانشجویی تقویت می‌شود، مهارت نوشتن است، آشنایی با دستور زبان پیشرفته، یادگرفتن کلمات و اصطلاحات حرفه‌ای توسط دانشجویان رشته آموزش زبان انگلیسی به آنها کمک می‌کند تا نویسندگان خوبی شوند. نوشتن کتاب و داستان، نویسندگی برای سایت‌ها و شبکه‌های اجتماعی مختلف، نوشتن متن‌های سخنرانی و امثال اینها، نمونه کاری‌هایی است که دارندگان مدرک زبان انگلیسی به‌عنوان نویسنده می‌توانند انجام دهند.

۸. محتوانویس
در عصر ارتباطات، استفاده از اینترنت و دنیای مجازی بسیار متداول است و بسیار از رقابت‌های کاری در همین بستر صورت می‌گیرد. یکی از راه‌هایی که به کسب‌وکارهای مختلف این امکان را می‌دهد تا بیشتر دیده شوند ارائه محتواهای آموزشی و انگیزشی مختلف است؛ نوشتن چنین مطالبی کار یک محتوانویس می‌باشد. محتوانویس باید به زبان انگلیسی مسلط باشد تا بتواند از منابع مختلف انگلیسی استفاده و تولید محتوا نماید.

۹. ویراستار
تصحیح متون مختلف مانند انواع کتاب‌ها، مقالات و محتواهای مختلف از وظایف ویراستار است، این ویرایش‌ها هم از لحاظ زبانی و گرامر است و هم املای کلمات. کار ویراستاری برای زبان‌های خارجی گران‌تر است و شما به‌عنوان ویراستار متون انگلیسی در آمد بیشتری خواهید داشت.

کارکردن خارج از ایران

پیداکردن یک کار مناسب و اشتغال در خارج از ایران دغدغه بسیاری از افراد می‌باشد، به‌خصوص کسانی که قصد مهاجرت دارند. شما می‌توانید به‌سادگی به دنبال موقعیت‌های شغلی مرتبط با مدرک آموزش زبان انگلیسی باشید؛ چرا که برخی کشورها مدرک شما را به طور مستقیم می‌پذیرند و یا می‌توانید با شرکت در یک آزمون معتبر بین‌المللی، مدرک خود را معادل‌سازی کنید.

مجموعه‌ای از مشاغل مرتبط با رشته آموزش زبان انگلیسی در خارج از ایران:

Social worker
مددکار اجتماعی، به افراد و خانواده‌ها کمک می‌کند تا مشکلات خود را حل کنند و سطح رفاه اجتماعی شات را افزایش دهند.

Museum education officer
متصدی آموزش موزه، یک شغل جذاب برای علاقه‌مندان به چیزهای قدیمی، در این شغل باید به بازدیدکننده‌ها در مورد آنچه در موزه وجود دارد، اطلاعات لازم را بدهید.

Community education officer
در این شغل فرد به تشویش و ترغیب افراد برای شرکت در فعالیت‌های اجتماعی می‌پردازد؛ مانند سعی در ترویج سوادآموزی، فراهم نمودن امکانات تحصیلی و امثال اینها.

Librarian
کتابدار، در کتابخانه به افراد مختلف در پیداکردن کتاب و یا منابع موردنیازشان کمک می‌کند و اطلاعاتی در مورد برخی کتاب‌ها در اختیارشان قرار می‌دهد.

Career adviser
مشاور شغلی، اطلاعات لازم در مورد پیداکردن شغل مناسب و یا استخدام در ارگان‌های مختلف را به دانشجویان و یا فارغ‌التحصیلان می‌دهد و آنان را راهنمایی می‌کند.

Education administrator
مدیر آموزشی، بسته به جایی که مشغول به کار می‌شود وظایف مختلفی بر عهده دارد، مانند مدیریت آموزش، اقتصاد آموزش، برنامه‌ریزی آموزش. در نظر داشته باشید که مدیریت آموزش یکی از شاخه‌های کارشناسی‌ارشد رشته آموزش زبان انگلیسی می‌باشد.

Teacher
تدریس یکی از اصلی‌ترین شغل‌هایی است که فارغ‌التحصیلان رشته آموزش در کشورهای مختلف می‌توانند مشغول به کار شوند، حتی در صورت تحصیل در مقاطع بالاتر می‌توان در دانشگاه‌های مختلف در همه جای دنیا تدریس کرد.

Marketing Manager
بازاریابی، به‌خصوص از نوع اینترنتی آن بسیار باب شده است و در صورت کسب مهارت‌های لازم می‌توان درآمدزایی خوبی داشته باشد. بازاریابی از مشاغل بسیار پرطرف‌دار به‌خصوص در کشورهای پیشرفته است، شرکت‌های مختلف همیشه به دنبال افرادی با این توانایی هستند.

Publishing
افراد مختلفی در انتشارات کار می‌کنند که هر یک سمتی به عهده دارند و در انتشاراتی‌های بزرگی افراد به‌صورت گروهی فعالیت‌های خود را انجام می‌دهند، مثلاً گروه طراحی، گروه ویراستارها، گروه تولید، باتوجه‌به علاقه و توانمندی خود می‌توانید در هریک از این بخش‌ها مشغول به کار شوید.

به‌طورکلی استخدام و تدریس در دانشگاه‌ها، آموزش‌وپرورش و مؤسسات خصوصی آموزش زبان، همکاری با مجلات و روزنامه‌های خارجی منتشرشده در داخل کشور، همکاری با صداوسیما در بخش دوبله‌کردن فیلم‌های خارجی، همکاری با شرکت‌های مسافرتی، همکاری با تورهای گردشگری، همکاری در واحد امور بین‌الملل در شرکت‌ها، فعالیت در وزارتخانه‌ها به‌عنوان مترجم، ترجمه، تدریس خصوصی، مشاغل اینترنتی و غیرحضوری آموزش آنلاین و تأسیس آموزشگاه زبان از جمله مشاغل مربوط به زبان انگلیسی است.

مزایای رشته زبان انگلیسی

چرا زبان انگلیسی؟

– گستردگی بازار کار
– امکان شغل و کسب درآمد در کشورهای مختلف
– امکان ارتباط مستقیم بازار کار با جهان خارج
– رونق بازار ترجمه آثار خارجی در اثر حمایت‌های بخش دولتی و خصوصی
– گستردگی رفت‌وآمد خارجی در بخش صنعت و بازرگانی و به طور عموم در حوزه اقتصاد
– حضور زبان‌دان در کارخانه‌ها، ادارات و وزارتخانه‌ها برای ارتباط با بخش‌های خصوصی و دولتی کشورهای خارجی
– استفاده گسترده از اینترنت و منابع خارجی در شرکت‌های خصوصی و ارتباط این شرکت‌ها با دنیای خارج

کسانی که مدرک آموزش زبان انگلیسی دارند، با تکنیک‌های مختلف آموزش آشنا می‌شوند و در واقع در امر آموزش متخصص می‌گردند، دانشگاه‌های تربیت‌مدرس در سرتاسر دنیا برای تکمیل کادر آموزشی خود و حتی بسیاری از مدارس خواهان استخدام نیروهای فعال در این زمینه هستند. ازاین‌رو فرصت‌های شغلی بسیاری خوبی پیش روی فارغ‌التحصیلان رشته آموزش زبان انگلیسی وجود دارد، درحالی‌که سایر زیر شاخه‌های زبان انگلیسی از چنین شانس بالایی برای تدریس در دانشگاه برخوردار نیستند.

دانش آموختگان موفق

ویدیو