معرفی
گروه علوم پایه از سال ۱۳۹۰ در دانشگاه شروع به فعالیت نمود. این گروه با هدف برنامهریزی و ارائه دروس سرویسی علوم پایه (ریاضی، فیزیک، آزمایشگاههای مربوطه) به کلیه دانشکدههای این دانشگاه راه اندازی شد. همچنین این گروه در سال ۱۳۹۵ موفق به اخذ مجوز پذیرش دانشجو در دو رشته علوم ورزشی و زیست فناوری در مقطع کارشناسی شده است.
رشته های تحصیلی
زیست فناوری
کارشناسی
رشته سلولی ملکولی در زیست شناسی مدرن از جایگاه ویژه و ممتازی برخوردار است و در این رشته محققین زبده برای کار در تحقیقات مربوطه در حوزه های مختلف پزشکی، بیوشیمی، ژنتیک، زیست فناوری، مهندسی ژنتیک، اصلاح نباتات، شیلات و دام و نظایر آن تربیت میشوند. برای موفقیت در گرایشهای مختلف زیستشناسی سلولی و مولکولی علاوه بر شرایط عمومی و مشترک همه رشتهها، علاقهمندی به کارهای آزمایشگاهی ضروری است؛ چرا که عمده وقت متخصص این رشته در آزمایشگاه علوم سلولی و مولکولی سپری میشود و علاوه بر آن ماهیت بسیاری از فعالیت های معمول او نظیر استخراج RNA از یک بافت نیازمند صرف زمان طولانی است.
در رشته زیست فناوری دروسی مانند بیوشیمی، ژنتیک، میکروبیولوژی، مهندسی ژنتیک، زیست فناوری، فناوری DNA نوترکیب و … تدریس میشوند. در این رشته واحدهای آزمایشگاهی زیادی وجود دارد که معمولا شامل واحدهای آزمایشگاه باکتری شناسی، آزمایشگاه ژنتیک، آزمایشگاه زیست شناسی جانوری و گیاهی و … می باشد.
فارغ التحصیلان رشته زیست فناوری در مقطع کارشناسی میتوانند در مقطع کارشناسی ارشد وزارت علوم در هر رشته ای که تمایل دارند شرکت نمایند و همچنین میتوانند در همان رشته زیست فناوری میکروبی نیز ادامه تحصیل دهند. همچنین فارغ التحصیلان این رشته میتوانند در رشته های زیر مجموعه وزارت بهداشت در گرایشهایی مانند ژنتیک انسانی، زیست فناوری پزشکی، میکروب شناسی، ایمنی شناسی و … ادامه تحصیل دهند. در نتیجه برای ادامه تحصیل در رشته زیست فناوری رشته های زیادی وجود دارد که فارغ التحصیلان رشته زیست فناوری میتوانند در آن ادامه تحصیل دهند.
در رابطه با وضعیت کاری فارغ التحصیلان این رشته میتوان گفت که زمینه کار زیست فناوری در داخل کشور مساعد است. برای مثال در حال حاضر عده ای از دانشجویان دوره دکترای میکروبیولوژی که در زمینه زیست فناوری میکروبی مطالعه میکنند، بر روی آبهای شور کشور مثل دریاچه ارومیه که امکان رشد موجودات در آن پیچیده و مشکل است، تحقیق میکنند تا با بهره گیری از تکنیکهای زیست فناوری، محیطی مناسب را برای رشد موجودات دریایی در داخل آن فراهم آورند. از سوی دیگر فارغ التحصیلان این رشته میتوانند به عنوان نیروی انسانی متخصص برای مدیریت میانی و هدایت امور فنی خطوط تولید، مزارع و آزمایشگاه ها مشغول به فعالیت شوند. مشاغل زیر به طور مستقیم به این رشته تحصیلی ارتباط دارد و دانش آموختگان کارشناسی در صورت فعالیت در این شغل بیشترین ارتباط را بین رشته تحصیلی و شغل خود برقرار خواهند کرد: معلم، پژوهشگر، شرکتهای دانش بنیان و تولید محصولات زیست فناوری. همچنین مشاغلی مانند کارشناس آزمایشگاه غذا و دارو و بهداشتی، کارشناس آزمایشگاه واکسن و سرم و کارشناس مواد خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی از جمله مهم ترین مشاغل موجود در دستگاههای دولتی است که با این رشته تحصیلی ارتباط دارد.
رشته زیست فناوری در دانشگاه های مختلف (سراسری، آزاد، غیرانتفاعی و …) پذیرش داشته و داوطلبان میتوانند با توجه به رتبه زیرگروه یک خود در گروه علوم تجربی انتخاب رشته زیست فناوری را انجام دهند.
شرایط ادامه تحصیل در خارج از کشور برای رشته زیست فناوری بسیار مناسب بوده و با توجه به زیرساختهای بسیار مناسب این رشته در خارج از کشور، داوطلبان میتوانند برای تحصیل به خارج از کشور اقدام نمایند. کشورهای آمریکا، کانادا، استرالیا، دانمارک و برخی دیگر از کشورهای اروپایی مقصد مناسبی برای متقاضیان ادامه تحصیل در خارج از کشور برای رشته زیست فناوری میباشد.
تعداد کل واحدها برای این رشته برابر با ۱۳۴ واحد، شامل ۲۴ واحد دروس عمومی، ۱۰۰ واحد دروس تخصصی و ۱۰ واحد دروس اختیاری است.
امتیازات ویژه
اینجا آموزش عالی است.
اساتید مدعو
گروه علوم پایه | گروه عمومی
برنامه های ویژه
پیوستها