درباره رشته مدیریت بانکی
مدیریت بانکی به روند مدیریت فعالیت قانونی بانک اشاره دارد. این رشته باهدف خاص مدیریت – با روابط اقتصادی مرتبط با فعالیتهای بانکی و سایر روابط، همچنین با اجرای توابع مدیریتی در بانکداری در ارتباط است. این رشته در خیلی از بخشها مانند صنعت، کشاورزی، حملونقل و … به دلیل در ارتباط بودن با امور مالی بسیار کاربرد دارد. این رشته از هر ۳ گروه آزمایشی دانشجو میپذیرد.
تواناییهای لازم برای ورود به رشته مدیریت امور بانکی
فردی که قصد دارد در این رشته تحصیل کد باید بداند این افراد بعد از فارغالتحصیلی در محیطهای شغلی کاملاً سازمانی یا اداری با تایم کاری و شرایط وزارت کاری مشغول به کار میشوند که تقریباً ۸ ساعت کار در روز و پشت میز نشینی است. در کنار این روحیه باید بداند که باید اخلاق کار خوبی داشته باشد و در نوع رفتار و گفتار خودش نهایت احترام را به مشتری بگذارد زیرادر سیستم بانکی همیشه حق با مشتری است. برای ورود به این رشته مانند رشتههای مهندسی، فرد باید پایه قوی در ریاضیات داشته باشد تا در امور حسابداری دچار سردرگمی نشود. این رشته باتوجهبه یکنواخت بودنش در تمام دوران کاری اما مزایاهای زیادی مانند به ثبات، تسهیلات، امنیت شغلی اشاره کرد که امروزه در هر شغلی وجود ندارد.
گرایشهای رشته مدیریت بانکی برای ادامه تحصیل چه هستند؟
بر اساس اطلاعات موجود در سایت سازمان سنجش، فارغ التحصیلان کارشناسی مدیریت بانکی می توانند رشته های ارشد مدیریت بازرگانی، ارشد مدیریت دولتی، ارشد مدریریت صنعتی، ارشد مدریت فناوری و اطلاعات، ارشد مدیریت تکنولوژی، ارشد مدیریت مالی، ارشد کارآفرینی، ارشد مدریریت منابع انسانی، ارشد مدیریت حملونقل دریایی بین قارهای، ارشد مالی (این رشته دارای گرایش بانکداری است.)، ارشد مدیریت بازرگانی دریایی، ارشد مدریت بحران، ارشد مدیریت اماکن متبرکه مذهبی، ارشد سیاستگذاری علم و فناوری و ارشد مربیگری کسبوکار را انتخاب کنند.
مقاطع تحصیلی رشته مدیریت بانکی موجود در این موسسه
مهم ترین دروس دانشگاهی رشته مدیریت بانکی
دروس پایه
دروس اختصاصی
اینجا آموزش عالی است.
بازار کار و آینده شغلی رشته مدیریت بانکی
فارغالتحصیلان مدیریت بانکی در آینده میتوانند در هر کدام از حوزههای بانکداری بینالمللی که شامل صادرات، واردات، اسناد، اعتبار و ….، بانکداری داخلی که شامل اعتبارات، سرمایهگذاری، سازماندهی مدیریت شعب، اطلاعات، خدمات، روابطعمومی و … میشود، مشغول به کار شوند.
از دیگر سمتهای شغلی فارغالتحصیلان مدیریت بانکی میتوان به متصدی مدیریت مالی، امور حسابداری، متصدی امور بانکی یا تحویلدار، رئیس بانک و … مشغول به کار شوند. معمولاً فارغالتحصیلان این رشته در صورت داشتم مهارت و تجربه کاری با مشکل بیکاری مواجه نمیشوند.
وظایف کارمند بانک
- داشتن برخورد مناسب با مشتریان، درک نیازشان، پاسخگویی به سؤالات و ارائه اطلاعات مفید به آنها
- تحویل فرمهای لازم به مشتری از جمله فرمهای افتتاح حساب، فرمهای واریز
- کنترل فرمهای تکمیل شده، رفع نقصهای آنها، تطبیق امضا و احراز هویت مشتریان
- تشکیل پرونده برای مشتریان بخش تسهیلات
- انجام کلیه عملیات بانکی موردنظر مشتریان به کمک سیستمهای بانکی
- افتتاح یا بستن حسابهای بانکی بنابهدرخواست مشتریان
- کنترل اسناد مالی روزانه و ارائه آنها به بایگانی
- دریافت و پرداخت پول نقد، ارز، چک و اوراق بهادار
- پاسخگو بودن به سرپرست ارشد، معاون و رئیس شعبه
- کنترل گردش مالی صندوق خود در پایان روز کاریهمانطور که خود شما از شرایط جامعه و نوسانات آن باخبر هستید نمیتوان به طور قطعی سرنوشت کاری آن شغل را توضیح دهیم. همچنین آینده شغلی و میزان درآمد هر کس در هر حرفهای بستگی به سطح تحصیلات دانشگاهی، پشتکار و خیلی عوامل دیگر است. اما حقوق این فارغالتحصیلان تفاوت چندانی با کارمندان دولتی ندارد. اما کارمندان بانک نسبت به سایر کارمندان دولتی و خصوصی از تسهیلات ویژهای برخوردار هستند.
مزایای رشته مدیریت بانکی
اشتغالپذیری و تقاضا:
صنعت بانکی یکی از صنایع پررونق و پایدار در اقتصاد جوامع مختلف است؛ بنابراین فارغالتحصیلان این رشته از اشتغالپذیری بالا و فرصتهای شغلی خوب برخوردارند.
امنیت شغلی:
خش بانکی به دلیل نیاز به استحکام و پایداری، امنیت شغلی مناسبی را فراهم میکند. این به فارغالتحصیلان اجازه میدهد که به طور پایدار در حوزهای که به شغلهای دیگر میتواند تأثیر بگذارد، فعالیت کنند.
پیشرفت و ترقی:
باتوجهبه تکنولوژیهای نوین و تغییرات مداوم در عرصه بانکی، فرصتهای پیشرفت و ترقی برای افرادی که دارای تخصص در مدیریت امور بانکی هستند، فراهم است.
تنوع شغلی:
رشته مدیریت امور بانکی شامل مجموعه گستردهای از حوزهها و شغلها از جمله مدیریت برنامهها و پروژههای مالی، مدیریت منابع انسانی، مدیریت ریسک و مدیریت مالی میشود. این تنوع شغلی امکان انتخاب مسیرهای مختلف شغلی را برای فارغالتحصیلان فراهم میکند.
حقوق و پاداش:
بخش بانکی معمولاً حقوق و پاداش جذابی را به کارکنان خود ارائه میدهد، بهخصوص افرادی که در موقعیتهای مدیریتی قرار دارند.
ارتباطات میان جهانی:
صنعت بانکی به طور گسترده با اقتصاد جهانی و ارتباطات میانجهانی در ارتباط است. به همین دلیل، فارغالتحصیلان این رشته میتوانند در محیطهای بینالمللی و متنوعی کار کنند.
توانمندیهای تجاری:
افرادی که در مدیریت امور بانکی مهارتهای مالی، تجاری و مدیریتی قوی تربیت میکنند، میتوانند این توانمندیها را در زمینههای دیگر نیز بهرهبرداری کنند.
رشد شخصی و حرفهای:
مدیریت امور بانکی ممکن است فرصتهای زیادی برای رشد شخصی و حرفهای فراهم کند، از جمله ارتقا مهارتهای مدیریتی، ارتباطات بینفردی و حل مسائل.
امکان ادامه تحصیل در رشته مدیریت بانکی در داخل ایران چگونه است؟
فارغالتحصیلان این رشته میتوانند در ۳ مقطع کارشناسی، کارشناسیارشد و دکترا در ایران تحصیل کنند.
دانش آموختگان موفق