معرفی

گروه گرافیک از سال 1389 در مقطع کاردانی آغاز به فعالیت کرد. پس از آن در سال 92 فعالیت گروه در مقطع کارشناسی ناپیوسته آغاز شد و در سال 1393 مجوز پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی ارتباط تصویری نیز اخذ گردید.
دانشجویان علاقه مند به این رشته، با دیپلم های مختلف فنی حرفه ای و نظری و حتی در مواردی با لیسانس سایر رشته ها، جهت تکمیل اطلاعات تخصصی خود این رشته از دانشکده هنر را برای تحصیل انتخاب میکنند. نحوه پذیرش دانشجو در ابتدا از طریق آزمون سراسری بوده ولی در حال حاضر در مقطع کاردانی و کارشناسی به صورت بدون آزمون و از طریق بررسی سوابق تحصیلی پذیرش دانشجو صورت میگیرد.
از امکانات عمده این گروه کارگاه های مجهز به سیستمهای کامپیوتری و تجهیزات ارائه سیستمی، کارگاه چاپ، کارگاه حجم سازی و لابراتوار عکاسی است. دانشجویان این رشته میتوانند در کنار اساتید برجسته و مجرب در فعالیت های فرهنگی و هنری متنوع در قالب برگزاری جشنواره، نمایشگاه، کارگاه های آموزشی در زمینه گرافیک (از قبیل طراحی لوگو، چاپ، بسته بندی، پوستر، گرافیک محیطی، موشن گرافی، طراحی برند و… ) فعالیت کرده و پس از آن در مراکز آموزشی و بازار کار جذب شوند. آموزش نرم افزارهای متنوع و به روز گرافیکی از قبیل فتوشاپ، ایلوستریتور، ایندیزاین، افترافکت و … در برنامه درسی این گروه قرار دارد و تمامی سعی و تلاش اعضای گروه، آموزش و پرورش هر چه بیشتر استعدادها و مهارتهای دانشجویان هنردوست و خلاق این رشته است.
خوشبختانه دانش آموختگان این رشته با توجه به مهارتها و آموزشهایی که در دوران تحصیل کسب میکنند قادر هستند هم در حیطه آثار گرافیک و چاپی و هم در حوزه هایی از قبیل طراحی زیورآلات، مجسمه سازی، آثار دکوراتیو، طراحی صفحات مجازی، چاپ روی البسه و … درآمدزایی کنند. نتایج خروجی دانش آموختگان این گروه نشان میدهد که تا کنون دانشجویان زیادی فارغ التحصیل و جذب بازار کار شده اند و خوشبختانه به دلیل گستردگی حیطه فعالیت این فارغ التحصیلان، آنها مشغول به کار در بخشهای خصوصی و دولتی یا مشغول به کار در دفاتر شخصی هستند.

رشته‌های تحصیلی

گرافیک

کاردانی


گرافیک هنری است که دامنه های حضور آن در تمامی شئونات زندگی اجتماعی و فرهنگی مردم رسوخ یافته و دارای گرایشها و تخصصهای گوناگون در خود است که علیرغم ارتباط این گرایشها نسبت به هم، هر کدام در زمینه ای خاص و برای نوعی خاص از ارتباط پیام بکار گرفته میشوند. در گرافیک یک پیام را میتوان با چند لحن و روش بیان نمود و با توجه به نوع پیام برای بیان، گرایش خاص از مجموعه گرایشهای متنوع موجود در هنر گرافیک را انتخاب و مورد استفاده قرار داده و پیام را ابلاغ کرد.

هدف از ایجاد رشته گرافیک، تربیت نیروی کارآزموده و تواناست تا بتواند اصول و مفاهیم فوق را پیاده نماید. سرعت بالای انتقال پیام از راه تصویر به خصوص در دنیای امروز از اهمیت ویژه ای برخوردار است. در دنیایی که رسانه های تصویری بخش بزرگی از زندگی روزانه مردم را پر کرده اند و انقلاب ارتباطی، جهان را به دهکده کوچک تبدیل کرده است، نیاز به یک زبان بین المللی و سریع بیشتر حس میشود. زبانی که محتاج به آموزش نیست و یا صریح صحبت میکند و با چاشنی زیبایی، قدرت و جذابیت بیشتری یافته است. با توجه به این نکته که رشته گرافیک میتواند وسیله ای بسیار مناسب جهت ارتباطی سریع که پیامهای مورد نظر را در سطحی گسترده منتشر نماید باشد، تعریف آن ضرورت یک جامعه متمدن میباشد.

فارغ التحصیلان رشته گرافیک پس از گذراندن دوران تحصیل و آشنایی با ابزارهای حرفه ای در زمینه گرافیک به یکسری توانمندیهای ویژه دست می یابند از جمله توانایی ارائه طرح و ایده در موضوعات مختلف آثار گرافیکی، طراحی پوستر تبلیغاتی، طراحی نشانه ها (تمبر، اسکناس، اوراق اداری، کاتالوگ و …)، انتخاب آثار هنری، مدیریت فنی امور تبلیغاتی.

دانشجویان فارغ التحصیل رشته گرافیک میتوانند در مشاغل گوناگونی مشغول به کار شوند از جمله طراحی آگهی و تابلوهای تبلیغاتی، طراحی تیتراژ برنامه های تلویزیونی، طراحی تیزر و فیلمهای تبلیغاتی، تصویرگر، صفحه آرا و طراح پوستر، عکاسی (فعالیت در آتلیه های عکاسی)، طراح و بسته بندی، مشاور تبلیغاتی، طراح و مجری آثار گرافیکی، کارشناس هنری آتلیه (پوستر سازی)

علمی – کاربردی ارتباط تصویری

کارشناسی ناپیوسته


دوره کارشناسی ناپیوسته ارتباط تصویری ۲ سال، شامل ۴ نیمسال میباشد. دانشجویان فارغ التحصیل رشته ارتباط تصویری میتوانند در مشاغل گوناگونی مشغول به کار شوند از جمله طراحی آگهی و تابلوهای تبلیغاتی، طراحی تیتراژ برنامه های تلویزیونی، طراحی تیزر و فیلمهای تبلیغاتی، تصویرگر، صفحه آرا و طراح پوستر، عکاسی (فعالیت در آتلیه های عکاسی)، طراح و بسته بندی، مشاور تبلیغاتی، طراح و مجری آثار گرافیکی، کارشناس هنری آتلیه (پوستر سازی)

ارتباط تصویری

 کارشناسی


هدف‌ رشته‌ ارتباط‌ تصويری آموزش‌‌ این هنر در دانشگاه ها و مراكز آموزش‌ عالی‌ است. طرح تربیت کارشناسان متعهد و متخصص در زمینه ارتباط تصویری با دو گرایش ارتباط تصویر عمومی و تصویرسازی در گروه هنر شورای عالی برنامه ریزی تهیه و تدوین یافته است. رشته ارتباط تصويری توانايیهای‌ دانشجويان‌ در امور تبليغات‌ فرهنگی‌ يا تجاری‌ را ارتقا میدهد. در اين ميان، تبليغات‌ فرهنگی‌ شامل‌ تصويرسازی‌ كتب‌، ساخت‌ پوستر، تبليغات‌ برای‌ نشريات‌ و جرايد مانند صفحه آرايی‌ و آگهی های‌ مطبوعاتی‌ میشود و تبليغات‌ تجاری‌ هم شامل‌ تبليغات‌ نمايشگاه های‌ بازرگانی‌ مانند غرفه سازی‌ و غرفه آرايی‌ يا تبليغات‌ برای‌ كالاهای‌ مختلف‌ است‌. در ضمن‌ ارتباط‌ تصويری‌ دارای‌ شاخه های ديگری‌ مانند آرم سازی‌، انيميشن‌ و طراحی‌ راهنمای‌ محيطی‌ میباشد.

دوره کارشناسی ارتباط تصویری 4 سال، شامل 8 نیمسال 17هفته ای میباشد. برخی از دروس تخصصی که دانشجویان در طول دوره کارشناسی ارتباط تصویری اخذ می نمایند شمال این دروس میباشد: طراحی‌ پایه‌، مبانی‌ هنرهای‌ تجسمی‌، کارگاه‌ حجم سازی‌، آشنایی‌ با هنر در تاریخ‌، تاریخچه‌ کتابت‌، خوشنویسی‌، عکاسی‌ پایه‌، ارتباط‌ تصویری‌، چاپ‌ دستی‌، هنر و تمدن‌ اسلامی‌، تصویرسازی‌، کارگاه‌ عکس‌ رنگی (انسان‌، طبیعت‌ و طراحی‌)، تجزیه‌ و تحلیل‌ هنرهای‌ تجسمی‌، آشنایی‌ با هنرهای‌ معاصر، تجزیه‌ و تحلیل‌ آثار ارتباط‌ تصویری‌، چاپ‌ ماشینی‌، تصویر متحرک‌، طرح‌ عملی‌ جامع‌.

دانشجویان فارغ التحصیل رشته ارتباط تصویری میتوانند در مشاغل گوناگونی مشغول به کار شوند از جمله طراحی آگهی و تابلوهای تبلیغاتی، طراحی تیتراژ برنامه های تلویزیونی، طراحی تیزر و فیلمهای تبلیغاتی، تصویرگر، صفحه آرا و طراح پوستر، عکاسی (فعالیت در آتلیه های عکاسی)، طراح و بسته بندی، مشاور تبلیغاتی، طراح و مجری آثار گرافیکی، کارشناس هنری آتلیه (پوستر سازی)

امتیازات ویژه

  • دارای کارگاه عکاسی مجهز

  • دارای سایت سمعی بصری

  • برخورداری از آموزش اساتید مجرب

  • برگزاری بازیدهای علمی در طول ترم

  • دارای کارگاه طراحی با امکانات مناسب

  • امکان کار دانشجویان در کارگاه گرافیک

  • امکان استفاده از سیستمهای کارگاه کامپیوتر

اینجا آموزش عالی است.

مدیر

کارشناس

فهیمه عرفان راد

  • کارشناسی ارشد ارتباط تصویری از دانشگاه تهران

  • ۰۳۵۳۸۲۸۱۲۰۰-۳ (داخلی ۲۹۷)

نجمه لاله‌زاری

  • کارشناسی ارشد ریاضی محض

  • ۰۳۵۳۸۲۸۱۲۰۰-۳ (داخلی ۲۹۶)

اعضای هیئت علمی(به ترتیب الفبا)

فهیمه عرفان راد
فهیمه عرفان راد
کارشناسی ارشد ارتباط تصویری
دانشگاه تهران
مهدی میرزایی
مهدی میرزایی

اساتید مدعو

  • علیرضا دانافر

  • گلناز رادمهر
  • مبین زكی خانی

دستاوردها

نمایشگاه نقاشی خط استاد مهدی میرزایی

1398

نمایشگاه نقاشی خط استاد مهدی میرزایی با عنوان آفتابی لب درگاه

آثار نقاشی خط استاد در گالری نگر تهران به نمایش گذاشته شدند.

نمایشگاه گروهی دانشجویان با نام مرگ ماهی ها

۱۳۹۸

نمایشگاه گروهی خانم‌ها سحر صادقیه و یگانه کوثر با نام مرگ ماهی‌ها

آثار پایان نامه این دو دانشجو با موضوع زن در محل بهشت هنر به نمایش درآمد.

پرفورمنس آرت

۱۳۹۷

پرفورمنس آرت سحر صادقیه

عنوان اثر “سکوت سیاه” و موضوع اثر، آسیب های اجتماعی زنان بود.

برنامه‌های ویژه

گالری تصاویر