همزمان با گرامیداشت روز مهندس و سالروز تولد خواجه نصیرالدین طوسی، نشست خبری ویژهای در دانشگاه امام جواد برگزار شد. در این نشست تاسیس انجمن ایران شناسی-شاخه یزد و برنامه های آن تشریح شد.
رئیس دانشگاه امام جواد(ع) با اعلام افتتاح رسمی انجمن ایران شناسی- شاخه یزد طی یک برنامه دو روزه در دانشگاه امام جواد، بیان داشت: با توجه به ضرورت پرداختن به این حوزه و جای خالی آن در فضای علمی استان، موسسه آموزش عالی امام جواد تصمیم به تأسیس این انجمن گرفت تا بستری علمی پرداخت به مسائل مرتبط با ایرانشناسی فراهم شود.
«داریوشپورسراجیان» در این نشست با اشاره به اینکه رسالت دانشگاه امام جواد(ع) همواره تقدیر از شخصیت های برجسته استان بوده است، اظهار داشت: در این سلسله مراسم ها، از اساتید برجستهای همچون دکتر شاهی، بنیانگذار دانشگاه یزد، دکتر بهارستان، دکتر کرباسی، استاد برجسته رشته ریاضی، و دکتر نوابپور تقدیر به عمل آمد. همچنین مهندس مرجانی، مهندس حائریان، مهندس محمدرضا اولیا مورد تقدیر قرار گرفتند.
وی افزود: در راستای تجلیل از شخصیت های برجسته امسال نیز از یکی از کارآفرینان برجسته استان تجلیل خواهد شد.
پورسراجیان در نهایت خاطرنشان کرد: از این پس، متناسب با مناسبتهای مختلف، برنامههای مشابهی در راستای رسالت علمی و فرهنگی دانشگاه برگزار خواهد شد.
افتتاح نخستین دفتر منطقهای انجمن ایرانشناسی در یزد
«فرزانه غلامرضایی» عضو انجمن ایران شناسی در این نشست عنوان کرد: همزمان با گرامیداشت روز مهندس و سالروز تولد خواجه نصیرالدین طوسی، دانشگاه امام جواد(ع) میزبان جمعی از اساتید برجسته حوزه ایرانشناسی برای افتتاح رسمی انجمن ایرانشناسی شاخه یزد خواهد بود و در این راستا نشستها و کارگاههای تخصصی با حضور چهرههای مطرح این حوزه برگزار می شود.
تاریخچه و ضرورت ایرانشناسی
وی بر اهمیت ایرانشناسی بهعنوان دانشی فراتر از ادبیات تأکید کرد و گفت: ایرانشناسی که از دیرباز مورد توجه ایرانیان بوده است، نخستین کنگره رسمی خود را در سال ۱۳۴۶ تجربه کرد. از اوایل دهه ۱۳۷۰، مراکز ایرانشناسی در استانهای مختلف کشور شکل گرفتند و فعالیت خود را گسترش دادند.
غلامرضایی ادامه داد: این روند در نهایت منجر به تأسیس بنیاد ایرانشناسی در سال ۱۳۸۰ شد که تحت نظارت ریاستجمهوری و با سه معاونت بینالملل، پژوهشی و آموزشی همچنان به فعالیت خود ادامه میدهد. این بنیاد همچنین در زمینه جذب دانشجو، تحت نظر وزارت علوم و دانشگاه شهید بهشتی فعالیت دارد.
چشمانداز آینده دفتر منطقهای ایرانشناسی یزد
به گفته غلامرضایی با افتتاح نخستین دفتر منطقهای انجمن ایرانشناسی در یزد، امکان گسترش این حوزه با تمرکز بر یزدشناسی فراهم می شود.
همکاری کمیته گردشگری فرهنگی تاریخی یزد با انجمن ایرانشناسی در راستای شناخت فرهنگ یزد
«نستوه مهرعلی»، مسئول کمیته تخصصی گردشگری فرهنگی تاریخی یزد، با بیان اینکه کمیته تخصصی گردشگری فرهنگی تاریخی یزد با هدف گسترش آگاهی درباره فرهنگ، تاریخ و آدابورسوم مردم یزد سلسله نشستهای «چقدر یزد را میشناسیم» را برگزار میکند، اظهار داشت: این برنامه در راستای پاسداشت هویت تاریخی و فرهنگی این شهر، با مشارکت دانشگاهها و مراکز پژوهشی اجرا میشود.
وی با اشاره به اهمیت شناخت سبک زندگی گذشتگان یزد اظهار داشت: مردم این دیار همواره به سختکوشی، تدبیر و بهرهگیری هوشمندانه از منابع شناخته شدهاند. هدف از برگزاری این نشستها، آگاهیبخشی به شهروندان و حفظ این میراث ارزشمند است.
مهرعلی افزود: این کمیته با همکاری انجمن ایرانشناسی شاخه یزد در تلاش است تا با تکیه بر روشهای علمی و پژوهشی، شناخت بهتری از تاریخ و فرهنگ این منطقه ارائه دهد.
به گفته وی، این تعامل علمی نهتنها به غنای مطالعات ایرانشناسی کمک خواهد کرد، بلکه موجب تقویت گردشگری فرهنگی و آگاهی عمومی درباره تاریخ یزد نیز خواهد شد.
شروع به کار رسمی انجمن ایران شناسی-شاخه یزد همزمان با گرامیداشت روز مهندس و تقدیر از یک کارآفرین برجسته یزدی