معرفی

گروه مهندسی صنایع دانشگاه امام جواد(ع) در سال ۱۳۹۰ با اخذ مجوزهای لازم از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و با پذیرش ۴۱ دانشجوی کارشناسی مهندسی صنایع در پاسخ به نیاز صنایع استان و کشور، آغاز به کار نمود. از این جهت، این گروه نخستین گروه از بین رشته‌های فنی مهندسی در دانشگاه امام جواد(ع) است که در سطح کارشناسی پیوسته اقدام به جذب دانشجو نموده است.
با توجه به مدیریت شاخص و کادر هیئت علمی زبده دانشگاه امام جواد(ع) یزد، این دانشگاه در سال ۱۳۹۱ با تأسیس رشته مهندسی صنایع – سیستم و بهره‌وری و رشته مهندسی صنایع – صنایع در سال ۱۳۹۳ در مقطع کارشناسی ارشد، فعالیت خود را توسعه داد.
پس از تغییرات در سرفصل و عناوین دوره‌های مرتبط با مهندسی صنایع، در حال حاضر با تصویب وزارت علوم تحقیقات و فناوری نام رشته مهندسی صنایع – سیستم و بهره‌وری به «مهندسی صنایع – مدیریت مهندسی» و عنوان رشته مهندسی صنایع – صنایع به «مهندسی صنایع – بهینه‌سازی سیستم‌ها» تغییر یافته است.

رشته‌های تحصیلی

مهندسی صنایع

کارشناسی


رشته مهندسی صنایع در پاسخ به نیاز صنعت و از پیوند رشته‌های گوناگون علم از جمله مدیریت، ریاضیات، اقتصاد و روش‌های مهندسی به وجود آمد. پیشرفت علوم و تغییرات سریع تکنولوژی و لزوم توجه به مسائل اجتماعی و انسانی در اواسط قرن گذشته میلادی باعث شد رشته‌های مهندسی سنتی از قبیل برق، راه و ساختمان، مکانیک، شیمی و غیره دیگر پاسخگوی کلیه مسائل سازمان‌های صنعتی و خدماتی نباشند که این موضوع زمینه ساز ایجاد و توسعه رشته مهندسی صنایع گردید.

مهندسی صنایع حرفه ای است که تلاش میکند تا با تلفیق دانش مهندسی با ریاضیات، اقتصاد و مدیریت، کارایی سیستم‌های تولیدی و خدماتی را بهبود دهد. دامنه فعالیت‌های مختلف این رشته بطور کلی در جهت افزایش اثربخشی، کارایی، تطبیق پذیری، پاسخ گویی، کیفیت، بهبود مستمر کالاها و خدمات و همچنین سودآوری نه تنها در بخش صنعت بلکه در کلیه سازمان‌ها تعریف شده است. در هر سازمان، مهندسی صنایع و سیستم‌ها به عنوان مرکز هماهنگ‌کننده بین تمام عناصر سازمان عمل می‌کند. اگر چه واژه صنایع معمولاً برای سازمان‌های تولیدی بکار می‌رود اما قابل کاربرد برای هر گونه سازمان است.

حوزه‌های تخصصی فعالیت رشته مهندسی صنایع شامل حوزه‌های متنوعی از جمله مطالعات امکانپذیری (طرح توجیهی) استقرار کارخانه یا سازمان، طرح‌ریزی واحدهای صنعتی و خدماتی و جانمایی بخش‌ها، برنامه‌ریزی حمل و نقل، ارزیابی کار و زمان، کنترل موجودی، برنامه‌ریزی تولید، سیستم‌های برنامه‌ریزی مواد موردنیاز کارخانه، برنامه‌ریزی نگهداری و تعمیرات، کنترل کیفیت، محصول و خدمت، مدیریت و کنترل پروژه‌ها، برنامه‌ریزی نیروی انسانی و سیستم‌های حقوق و دستمزد، مهندسی فاکتورهای انسانی، سیستم‌های اطلاعات مدیریت و سازمان، مدیریت و کنترل فرایندها (تولیدی، خدماتی)، برنامه ریزی و کنترل بودجه سازمان‌ها، ارزیابی عملکرد فردی و سازمانی، سیستم‌های مدیریت کیفیت تولید و خدمات (ایزو، EFQM، مدیریت ریسک و …) و … است.

رشته مهندسی صنایع در سال ۲۰۱۶ جزء ۲۰ شغل برتر مورد تقاضا از سوی کارفرمایان بوده است. چشم‌انداز بعضی از بخش‌هایی که کارشناسان مهندسی صنایع میتوانند در آنها به فعالیت بپردازند عبارتند از: بخش خدمات، بخش تدارکات و پشتیبانی، صنایع تولیدی، خدمات مشاوره و مهندسی، بخش‌های تحقیق، توسعه و نوآوری، بازرگانی و …

رشته مهندسی صنایع در مقطع کارشناسی شامل ۱۴۰ واحد درسی است که از این تعداد، ۲۰ واحد دروس عمومی، ۲۲ واحد دروس پایه، ۶۶ واحد دروس اصلی و تخصصی اجباری، ۴ واحد دروس کارگاهی و کارآموزی و ۲۸ واحد دروس اختیاری هستند.

مهندسی صنایع – سیستم‌های تولید و خدمات

کارشناسی ارشد


به همت اندیشمندان، استادان و دانشجویان فرهیخته و سخت‌کوش وزارت علوم تحقیقات و فناوری، دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی کشور، دانش مهندسی صنایع و سیستم‌ها به محورهای اساسی و مورد نیاز و مبتلا به کشور توجهی شایسته داشته و با عمق‌بخشی و وسعت‌دهی به تخصص‌های سرآمد و روزآمد به زمینه‌ها، گرایش‌ها و رشته‌های هدفمند و برنامه‌ریزی شده پرداخته است.
پرواضح و بدیهی است که ایران عزیز طی سالهای اخیر رشد چشمگیری در حوزه‌های علمی گوناگون داشته است و هم اکنون به عنوان فصلی از بلوغ و توسعه خود به آستانه تولید فناوری بر بنیان‌های متنوع و کاملاً گسترده‌ای رسیده است در این میان آشکار است که نقش مهندسی صنایع و سیستم‌ها در اندیشه ورزی، تدبیرگری، ساماندهی، مدیریت و مهندسی این برهه زمانی از تاریخ توسعه اقتصادی صنعتی و خدماتی کشور بسیار حساس و تعیین کننده است.

هدف دوره کارشناسی ارشد مهندسی صنایع تربیت متخصصانی است که توانایی لازم برای مهندسی، برنامه‌ریزی، بهینه‌سازی و نظارت بر اجرای سیستم‌های مدیریتی در گرایش مربوطه را داشته باشند. دانش‌آموختگان در طی این دوره توان تحقیقاتی کافی برای حل مسائلی را که در مباحث و موضوعات حرفه‌ی خود با آن مواجه می شوند کسب می کنند.
فارغ‌التحصیلان گرایش بهینه‌سازی سیستم‌ها توانایی کارهایی از قبیل مدلسازی، برنامه‌ریزی در پروژه‌های مختلف، بررسی مشکلات و ارائه بهترین الگوها در سازمان‌ها و کارخانه‌ها برای بهینه سازی مسائل مختلف از قبیل انسان، مواد و ماشین آلات را دارا هستند. آنها سعی می‌کنند ارتباط منطقی بین اجزاء انواع سیستم‌های تولیدی و غیر تولیدی را جستجو کرده و بازدهی آنها را افزایش دهند.
گرایش بهینه‌سازی سیستم‌ها در مقطع کارشناسی ارشد دارای ۳۲ واحد درسی است که ۱۲ واحد آن را دروس اجباری، ۱۲ واحد دروس اختیاری و ۸ واحد آن را پایان نامه و سمینار تشکیل می‌دهند.

امتیازات ویژه

  • برگزاری کارگاه‌های آموزشی عمومی، تخصصی و کاربردی

  • بهره‌گیری از برترین اساتید رشته مهندسی صنایع استان و دانشگاه یزد

  • تأکید ویژه و جدی گروه بر حفظ کیفیت آموزش در کلیه مراحل و مقاطع آموزشی

  • پیگیری فرصت‌های شغلی موجود در صنایع و سازمان‌ها و ارائه آن به دانش‌آموختگان جویای کار دانشگاه

  • ارتباط با مجامع علمی و ایجاد فرصت پژوهش از طریق ایجاد دسترسی به بانکهای اطلاعاتی و منابع علمی ملی و بین‌المللی

  • تأسیس گروه پژوهشی پویایی‌شناسی سیستم‌ها و اجرای طرح‌های پژوهشی کاربردی با مشارکت دانشجویان علاقه‌مند و توانمند

  • توجه به پرورش و تقویت دانشجویان در بعد عملی دانش فراگرفته شده و در نهایت تربیت دانشجویان با مهارت عملی کافی برای ورود به بازار کار

  • ارتباط نزدیک گروه آموزشی با صنایع استان و اتاق بازرگانی صنایع و معادن در جهت تسهیل فرایند کارآموزی، کارورزی و استخدام دانش‌آموختگان

اینجا آموزش عالی است.

مدیر

کارشناس

لیلا توانگر

  • کارشناسی ارشد مهندسی صنایع از دانشگاه UPM مالزی

  • ۰۳۵۳۸۲۸۱۲۰۰-۳ (داخلی ۲۱۹)

بیتا ریسمانیان یزدی

  • کارشناسی ارشد مدیریت دولتی

  • ۰۳۵۳۸۲۸۱۲۰۰-۳ (داخلی ۳۰۱)

اعضای هیئت علمی (به ترتیب الفبا)

لیلا توانگر
لیلا توانگر
دانشجوی دکتری مهندسی صنایع دانشگاه یزد
الهام شریفی یزدی
الهام شریفی یزدی
دکتری ریاضی
دانشگاه فنی کلاوستال آلمان

اساتید مدعو

  • فضل اله ادیب نیا

  • وحید آیت اللهی تفتی

  • مهتاب تفضلی

  • شهراد رضایی طهرانی
  • علی محمد لطیف

  • علیرضا میرزا باقری

دستاوردها

کسب عنوان پژوهشگر برتر استانی

۱۳۹۶

کسب عنوان پژوهشگر برتر استانی

آقای دکتر حسین دستخوان مدیر گروه مهندسی صنایع در هفته پژوهش و فناوری سال ۱۳۹۶ موفق به کسب عنوان پژوهشگر برتر استانی شدند.

پذیرش دانشجویان در مقطع کارشناسی ارشد

سالهای متعدد

پذیرش دانشجویان در مقطع کارشناسی ارشد

نزدیک به ۳۰ % از دانش‌آموختگان، در مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه‌های زیرمجموعه وزارت علوم پذیرفته شدند.

برنامه‌های ویژه

گالری تصاویر